ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Честита Нова учебна 2022/2023 г., ПГРТО – Плевен!

      На 15 септември ПГРТО – Плевен отново отвори врати за своите възпитаници. Учители, ученици и родители се събрахме в слънчевия училищен двор, за да отбележим първия учебен ден на новата 2022/2023 учебна година. Започваме отново с много вълнения и надежда за здрава, успешна и изпълнена с радостни събития година. Започваме и с обновена, цветна, красива и вдъхновяваща учебна база благодарение на проект „Обичам моето училище“ и на безкористния труд на учители, служители, родители и ученици на гимназията.

     Традициите бяха спазени – посрещнахме училищното знаме, прозвучаха химните на Република България и на ПГРТО – Плевен, бяхме благословени с водосвет от отец Иван от църквата „Света Троица“, чухме приветственото слово на директора на гимназията госпожа Невена Арабаджиева. Своите пожелания  към нас в този първи ден от учебната година  отправи господин Радослав Георгиев – председател на Сдружение ,,Артилерия“ – Плевен и наш дългогодишен партньор и приятел. Той връчи грамоти за активно сътрудничество на Директора на ПГРТО и на учители.

      Вълненията си в първия учебен ден споделиха осмокласничката, приета с най-висок бал, Калина Стаменова от специалност „Асистент на лекар по дентална медицина“ и дванадасетокласничката Гергана Винева от специалност „Съдебна администрация“.

Медният глас на звънчето призова всички да влязат в първия учебен час. По стар български обичай новоприетите ученици бяха посрещнати с питка и мед в обновената сграда на училището, а директорът на гимназията плисна пред тях менчето с вода с пожелание за добър път, за сполука, за късмет и успех в учението.

Желаем на всички ученици, учители служители на ПГРТО – Плевен здрава и успешна 2022/2023 учебна година!

Comments are closed.