ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Участие на ПГРТО в „Сватбено изложение – Плевен 2013“

Всичко необходимо за организирането на перфектната сватба  представиха фирми в Плевен на второто по рода си сватбено изложение в града. В три поредни дни – от 14 до 16 февруари – 29 участници ( сватбени агенции, сладкарски кооперации, изявени фризьори, гримьори и дизайнери ) демонстрираха как един сватбен ден може да бъде превърнат в приказка. Организатори на изложението са Националното сдружение на сватбените услуги и „Макси център“ – Плевен, който на практика бе и домакин на събитието. Официалното откриване на изложението бе на 14 февруари от 14,30 часа с приветствие на Кмета на Плевен проф.доктор Димитър Стойков. В духа на празника и на Св. Трифон на този ден веднага след откриването имаше представяне на три професионални гимназии от Плевен – Гимназията по лозарство и винарство, Гимназията по туризъм и Гимназията по ресторантьорство, търговия и обслужване. Всяка от трите организира дегустация на продукти училищно производство.

Нашите ученици от 11 б клас, специалност „Кетъринг”, представиха блестящо уменията си в областта на обслужването на кетърингови събития.

Минути след 15 часа започнаха  ревюта  на колекции на модни къщи, на сватбен грим и прически, които продължиха и през следващите дни. Последният ден от изложението включваше и фолклорен ритуал за посрещане на младоженците. На финала бе разиграна томбола за всички посетители. Късметлиите получиха награди – изненади. Един от тях бе нашият Силви Чалъков, който спечели чудесна и много вкусна торта. Желаем му още много такива приятни изненади!

 

Comments are closed.