ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Урок „151 години от гибелта на Апостола на свободата“ в РИМ – Плевен

        На 15.02.2024 г. в зала ,,Възраждане“ на РИМ-Плевен  ученици от осмитете класове на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен тържествено отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата  Васил Левски. Събитието е част от ,,Уроци по България“ и дейностите по проекта на училището, финансиран  по НП ,,България – образователни маршрути“, Модул 2 ,,Културните и научните институции като образователна среда“. Осмокласниците се подготвиха за честването с помощта на госпожа Искра Иванова – учител по история и цивилизации в гимназията.

      Опорни моменти в изложението бяха животът и дейността на Апостола, както и  приносът на Данаил Попов към ВРО. Видеоматериалите към урока върнаха присъстващите към  героичните времена на борбите за освобождението на българския народ, а стиховете, посветени на Левски, рисуваха емоционални картини, съпреживени от подрастващите.

      Директорът на гимназията  госпожа Невена Арабаджиева  награди с грамоти и поощрителни награди осмокласниците, създали най-добрите есета за училищния конкурс ,,Препрочитаме Левски“. Специални благодарности изказваме на госпожа Жоржета Каменополска – преподавател по български език и литература, която бе основен рецензент на участниците в конкурса.

          Събитието завърши с тематична беседа в залите на музея.

         Благодарим за активното участие в това училищно мероприятие на всички осмокласници. Изказваме благодарност и на Ръководството на училището  за оказаната  подкрепа.

          Голямо „Благодаря“ отправяме към нашите любезни домакини от Регионалния исторически музей – Плевен в лицето на госпожа Георгиева – екскурзовод, и госпожа Мария Илиева –  неделима част от PR-отдела на тази назаменима за Плевен културна институция.

Comments are closed.