ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

ПГРТО отново на Пчеларското изложение в Плевен

11-ото издание на Mеждународното специализирано изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2013“ стартира на 8 февруари. Най-големият пчеларски форум в Югоизточна Европа продължи до неделя, когато е празникът на пчеларите – св. Харалампий.
Повече от 130 фирми от 18 държави участваха в тазгодишното издание на специализираното изложение. Те  предлагаха на посетителите многообразие от пчелни продукти и пчелна лечебна козметика, храни, напитки.

Традиционно организаторите от  „Партнерс експо“ ООД  поканиха екипа на Професионалната ни гимназия за партньор при провеждането на този значим форум. Нашите момичета посрещнаха гостите на изложението с вкусна питка и ароматен мед , а две красиви и работливи пчелички радваха посетителите с добро настроение и подаръци. Танцьорките от клуб „Танци без граници” създадоха празнична атмосфера със завладяващото си изпълнение на български народни хора.
За откриването на форума в Плевен дойдоха министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, депутати, ръководители на аграрни институции от северозападна България, представители на местната власт, журналисти.

Приветствие към гостите и присъстващите поднесоха Лъчезар Табаков, управител на „Партнерс експо“ ООД, основен организатор на форума, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, областният управител Иван Новкиришки и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов .

Последният ден на Международното пчеларско изложение съвпадна с празника на св. Харалампий, покровител на пчеларите. Беше аранжирана тематична изложба „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“, в която бяха включени най-добрите творения на млади художници от цяла България, а и от много страни от Балканите и Европа. Около 350 бяха детските пчелно-медени фантазии – рисунки и пластики, които тази година участваха в едноименния конкурс. За най-добрите отличени творби бяха осигурени награди – грамоти от „Партнерс експо“ и пчелен мед от Областния пчеларски съюз в Плевен. И тази година журито отличи най-добрите фирми и пчелари в разделите на изложението. Наградите от 11-ото издание на Международното пчеларско изложение бяха връчени от заместник-областния управител на Плевенска област Тошко Гетов.


Comments are closed.