ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

ПГРТО на специализираното изложение „Къде да учим“

14 професионални и средни общообразователни училища от Плевен участваха със свои щандове в специализираното изложение „Къде да учим“. За четвърта поредна година ученици, завършващи през тази година 7 и 8 клас, могат да направят своя избор на гимназия на изложението. Образователният форум се проведе с подкрепата на  „Партнерс експо” ООД, отдел „Образование и култура“ в Община Плевен и Регионалния инспекторат по образованието. Медиен партньор на форума бе вестник „Посредник“.
Професионални гимназии и СОУ представиха в рамките на изложението по атрактивен начин пред гости и посетители своите актуални програми.
„През последните години се разкриват все повече паралелки и нови специалности, непрекъснато се променят програмите за обучение в съответствие с тенденциите и нуждите на пазарната икономика и това прави специализирания форум в Плевен актуален за учениците“ –  беше изтъкнато при откриването на „Къде да учим“ в четвъртък.

И ПГРТО – Плевен следва тези тенденции като предлага две нови специалности за обучение след 8.клас: професия „Икономист“, специалност „Икономика и мениджмънт“ и професия „Хлебар-сладкар“, специалност „Декорация на сладкарски изделия“.

Ето и актуални снимки от участието на нашата гимназия в изложението.

Comments are closed.