ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Мениджър за един ден 2018

Резултат с изображение за „Мениджър за един ден”2018Резултат с изображение за „Мениджър за един ден”2018

Пет възпитанички на  Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен са  участници в тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден”.  „Мениджър за един ден” е инициатива на Junior Achievement Bulgaria, чиято цел е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, запознавайки ги с реалната работа в компании и организации от цялата страна в рамките на един.

На мястото на  кмета на Община Плевен Георг Спартански  имаше честта да застане Ванеса Гуглина от 12.а клас. Цветелина Петрова от същия клас  зае поста на  заместник-кмета „Младежки дейности, спорт и туризъм” Иван Кюлджийски. Габриела Павлова отново от 12.а клас пожела да научи повече за дейността на началника в отдел „Образование” госпожа Йонита Иванова. Велислава Симеонова от 12.б клас зае поста на заместник-областен управител. Ирен Петрова от 12.в клас стана мениджър за един ден в счетоводния отдел на фирма „Ваптех“ ЕООД – Плевен.

В 10.00 ч. в заседателната зала на кметството пред учениците кметът Спартански обясни каква е структурата на Общината и Общинския съвет, както и дейността им, как се структурира бюджетът на Общината и как се разпределя, разказа повече за своите задължения и правомощия. Той заяви, че да си кмет в никакъв случай не е чиновническа работа, тъй като става дума за реални хора и техните проблеми. Г-н Спартански дефинира и най-трудния момент в работата си – да направи така, че младите да намерят смисъл да останат в Плевен.

Млада фиданка чинар засади днес кметът на Община Плевен Георг Спартански в центъра на града на мястото на изкоренен кестен по време на стихията на 15 май т.г. Помощ в начинанието оказаха включилите се в инициативата „Мениджър за един ден” ученици, които споделиха работния ден с г-н Спартански. Кметът е заплатил дръвчето с лични средства, като призова и общинските съветници, които са 41, да сторят същото. Така те ще дадат добър личен пример, защото винаги е по-добре човек веднъж да види с очите си, отколкото 100 пъти да му разкажат, мотивира се г-н Спартански.

Заедно с госпожа Йонита Иванова, началник отдел „Образование“ в Общината, дванадесетокласничката Габриела Павлова посети наскоро ремонтираната ДГ „Щурче“. „Показаха ни новото обзавеждане в  градина и как работят с децата, хората в кухнята как приготвят храната за деца. Преди да отидем в детското заведение ми обясниха, как се прави избор на  директор на детска градина, че трябва да държат тест, после да се явят на интервю и след това според класирането се избира най-добре представилият се кандидат“ – сподели Габриела.

 

Борислав Дилов от ПГ по туризъм „Алеко Константинов” бе областен управител за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”. Той и неговите колеги Велислава Симеонова от ПГРТО и Милен Гигов от ПГ по транспорт – Плевен, които заеха постовете на заместник-областни управители днес, бяха посрещнати от областния управител Мирослав Петров в неговия кабинет в началото на работния ден. Той представи накратко пред тях функциите, които изпълнява, както и ежедневните задачи и ангажименти, които определят работния му график. С младите си колеги господин Петров коментира актуалните теми за търсенето на работна ръка на територията на областта, инвестиционните интереси и вече реализирани бизнес проекти, както и възможностите за сътрудничество с чужди партньори в сферата на туризма.
Какви са секторите, поверени на заместник-областните управители и приоритетните задачи в тях научиха заместник-областните управители за ден Велислава Симеонова и Милен Гигов, които днес седнаха с стола на титулярите д-р Красимир Трифонов и Татяна Божинова.
„Видяхме един изключително натоварен график, който следват областният управител и неговите заместници. Те поемат голяма отговорност, което изисква повишено внимание и стриктно спазване на закона и държавния интерес”, коментираха след срещите членовете на политическия кабинет за един ден. След разговорите си с господин Петров, госпожа Божинова и д-р Трифонов те са останали мотивирани да потърсят професионалната си реализация в България.
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
Ирен Петрова от 12.клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, за втора поредна година се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, като днес изпълняваше длъжността Мениджър на счетоводния отдел на  „ВАПТЕХ“ ЕООД – Плевен. „Показаха ни цеха, в който изработват турбини за ВЕЦ-ове в България и чужбина. Беше много интересно и полезно за мен по отношение на специалността ми.“ – сподели Ирен след края на работния си ден във фирмата.
На включилите се в инициативата „Мениджър за един ден” ученици бяха връчени сертификати за участие.

Comments are closed.