ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Държавни изпити по практика на професия“ Готвач“

         Учениците от 12 „б“ клас, професия „Готвач“ при Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен се явиха на практическия държавен изпит за придобиване на втора степен на професионална квалификация от 23 май до 2 юни 2022 година. Изпитът се проведе в учебна база“Орион“ – готварска работилница в три дни, на три групи.
16 ученици показаха на практика как се приготвят ястия от тристепенно комплексно меню.
Дванадесетокласниците със старание приготвиха ястия от българската национална и от европейската кухня –  супа от гъби, кавърма от пиле, плакия от риба, салата „Снежанка“, крокети от картофи, еклери, кекс с кисело мляко, руло с конфитюр, които със своя външен вид и автентичен вкус впечатлиха изпитната комисия.
Най-добре се представиха: Кристиян Генов, Мария Лачева, Христо Асенов, Павел Панчев, Петьо Виолинов, Юли Петков и Пламен Костадинов.
Благодарим на всички ученици, явили се на държавния изпит по практика на професията “ Готвач“, които успешно се представиха и демонстрираха своите придобити професионални умения и приготвиха красиво оформени и вкусни ястия.

Comments are closed.