ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

На 8 ноември започва Световната седмица на предприемачеството

На 8 ноември започва Световната седмица на предприемачеството

 

Всеки ноември става светъл, иновативен и вдъхновяващ в Седмицата на предприемачеството. За 13-та година Джуниър Ачийвмънт България е домакин на инициативата. И тази година са подготвили различни събития и инициативи, в които могат да се включат малки и големи предприемачи, решавайки казуси, генерирайки идеи и създавайки нов свят с изобретения и решения, помагащи на обществото. Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел е да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение, да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.

Световната седмица на предприемачеството чества своята тринадесета годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. От старта си през 2008 г. инициативата е достигнала до близо 50 милиона души и им е помогнала да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

В България през 2020 г. инициативни учители от 30 населени места осигуриха възможност на над 1900 ученици от всички етапи на училищното образование да се докоснат до идеите за инициативност и предприемачески дух. По този начин всеки един от тях стана съмишленик на Джуниър Ачийвмънт България, чиято мисия вече 24 години е да спомага изграждането на предприемчивите личности, които градят бъдещето.

В световен мащаб над 180 държави и близо 30 милиона души участваха в Световната седмица на предприемачеството през 2020 г.

 ЗАПИС НА УЕБИНАРА ОТ 05.11. (петък) 16.00 ч. Уебинар “От идея към устойчив бизнес“.

10.11. (сряда) 15:30 ч. #YouthEmpowered Уебинар: Професията на бъдещето: каменоделец или юрист? с Венцислав Къчовски, ръководител на отдел „Околна среда“, Кока-Кола ХБК България.

Comments are closed.