ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Честита нова учебна година, ПГРТО – Плевен!

             Успешна и изпълнена с много усмивки нова учебна година си пожелаха днес, на 15 септември 2017 г.,  учениците, учителите, служителите и гостите на ПГРТО – Плевен!

      Тържественото откриване на учебната 2017/2018 година започна с традиционните ритуали по посрещането на училищното знаме и празничния водосвет за здраве и благоденствие!

         В приветствието си  към всички присъстващи директорът на гимназията госпожа Невена Арабаджиева пожела на учениците да бъдат активни и смели, да използват всички възможности, които гимназията им предоставя, за изява и себедоказване. Тя благодари на учителите за високия професионализъм, който влагат в отговорната си работа.

           Народният представител Ралица Добрева бе официален гост на откриването на новата учебна година в ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен. В своето слово тя изрази уважението си към преподавателския труд , обръщайки се към учителите с думите: „Заслужавате наистина  много, защото онова, което успявате да направите за пет години с тези деца, е уникално. Като областен управител на Плевен имах възможността многократно лично да се убедя в качествата на вашите ученици. За мен те са един вдъхновяващ пример за добри професионалисти и амбициозни млади хора, чието място на реализация спокойно може да бъде всяко едно място по света.”„Сега е времето да трупате знания и умения.”, обърна се тя към възпитаниците на ПГ по ресторатньорство, търговия и обслужване. „Вложете цялата си енергия в това да развиете своя потенциал. Когато вярвате, че заслужавате да бъдете сред най-добрите, и здраво работите, за да го постигнете, то неминуемо ще получите заслужено признание и оценка на своя труд. Мечтайте смело и следвайте мечтите си! На добър час!”, пожела народният представител Ралица Добрева.

         Сред официалните гости на тържеството бяха директорът на Областната Дирекция „Земеделие” в Плевен Нора Стоева, председателят на Сдружение „Артилерия – ген. Вл. Вазов“ – Плевен о.з.подп. инж. Радослав Георгиев и господин Лъчезар Табаков, съуправител  на“Партнерс Експо“ – Плевен и приятел на гимназията.

         Към новоприетите ученици се обърна и Памела Илиева от 11в клас, която ги приветства с „Добре дошли“ в новото училище и им обеща подкрепата на по-големите гимназисти в трудното начало.

       По стара традиция след биенето на звънеца първи прага на училището прекрачиха осмокласниците и деветокласниците от четирите нови паралелки, които бяха посрещнати  с питка и мед.

         Честита нова учебна година, ПГРТО – Плевен!

 

Comments are closed.