ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Тържествено откриване на новата учебна 2020/2021 година

 Отново е 15-ти септември, отново е първият учебен ден!

В този празничен ден всички сме развълнувани – и учители, и ученици, и родители. Ние, преподавателите, с трепет очакваме да видим порасналите си ученици, а децата нямат търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото училище с весела глъчка.

Въпреки извънредната обстановка и наложените ограничения, петнадесети септември отново се превърна в истински празник в ПГРТО – Плевен!  Спазихме традицията по посрещане знамето на гимназията, изслушахме химна на Република България и химна на училището. Кулминация на празничния ден бе словото на директора на ПГРТО. Госпожа Невена Арабаджиева отправи своя емоционален поздрав към всички ученици, учители и родители. Към тях от името на дванадесетокласниците се обърна и Мария Вълковска от 12а клас, специалност Кетъринг.

Естествено осмокласниците бяха най-развълнувани. Макар и малко неуверени, погледите им блестяха  любопитно и те смело прекрачиха  прага на училището. С радост приветстваме с „Добре дошли!“ новоприетите ученици в ПГРТО – Плевен от традиционните специалности „Кетъринг“, „Производство на кулинарни изделия и напитки“/ професия „Готвач“/, „Съдебна администрация“ и от новата специалност „Асистент на лекар по дентална медицина“.

След като прозвуча дългоочакваният първи звънец и след традиционното плисване на водата от менчето за здраве и късмет, ученици и учители влязоха в класните стаи, готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година!

Здрава, успешна и усмихната учебна 2020/2021 година!

 

Comments are closed.