ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Удостоверение „Доблест“ за ученик на ПГРТО – Плевен

Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ в Плевен връчи традиционните си ежегодни награди в деня на Празника на ракетните войски и артилерията. Тържеството се проведе в концертната зала на Военния клуб в града.

В Деня на ракетните войски и артилерията – 11 март, плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” спази традицията и връчи  ежегодните си награди. Гост на церемонията, провела се в концертната зала на Военния клуб, бе и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов. Той имаше честта да връчи най-високото отличие „Лидер на специалност „Артилерия“, което тази година получи курсант старшина Валентина Николова от факултет „Артилерия ПВО и КИС“ на Национален военен университет „Васил Левски“.

Освен голямата награда „Лидер на специалност „Артилерия“, бяха връчени и традиционните отличия „Доблест“ на ученици, извършили достойни дела и участвали в различни благотворителности. Номинация за приз „Доблест“  и удостоверение получи десетокласникът от професия „Готвач“ Пламен Вълчев, който намери телефон и го върна на собственика му. 

Отличени бяха директори на училища, педагози, общественици, подпомагали дейността на сдружението, както и военнослужещи от войсковите поделения в Плевенския гарнизон. Гости на днешната церемонията бяха още заместник областният управител Николай Абрашев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Станислав Атанасов, директори на плевенски училища, ученици, военнослужещи и общественици. За празничната атмосфера допринесоха деца от детска градина „Звънче“ и Максим Николов от Начално училище „Христо Ботев“, гр. Плевен.

Comments are closed.