ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

ПГРТО празнува 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Честит 24-ти май! - Студентски съвет при Русенски университет

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ, ПАРТНЬОРИ,

 ХОРА НА СЛОВОТО И ДУХА!

СКЪПИ УЧЕНИЦИ!

За мен е чест и огромна радост да Ви поздравя с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост; ден, в който отдаваме почит на великото дело на светите братя Кирил и Методий и на техните ученици и последователи, които с усилията и себеотдаването си на благородната кауза успяха да поведат народа ни към „светли бъднини”, да съхранят и утвърдят свещеното слово и българския дух. Този ден – един от най-значимите български празници, е символ на достойнство, традиция и духовност; празник, който ни дава право да се гордеем, че и ний сме дали нещо на светът// и на вси Словене книга да четът. (Ив. Вазов). „Спасявайки делото на св. св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света. И това ще бъде така, докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност…”(проф. Роже Бернар).

Днес, в условията на пандемия, повече от всеки друг път, сме заедно, обръщаме поглед с дълбока благодарност и признателност към учителите, посветили живота си и приели предизвикателството да носят знанието, да възпитават и мотивират, да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения; към родителите, които първи учат децата си на доброта, честност и достойнство и ги подкрепят в нелекия път към мечтите; към децата и учениците, които с вдъхновение и ентусиазъм носят надеждата за бъдещето в ръцете си; към всички горди пазители на българските ценности, на българското слово и култура, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност.

Честит празник!

НЕВЕНА АРАБАДЖИЕВА

Директор на ПГРТО – Плевен

 

ПГРТО – Плевен и РИМ – Плевен  – заедно на празника!

Елвира Конова от РИМ – Плевен и Никол Йорданова от 10а клас – интервю

Диян Павлов – Джими изпълнява словото „За буквите“ на Черноризец Храбър – поздрав за учениците и учителите на ПГРТО

Електронна книга на ПГРТО – ПЛЕВЕН за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост  24 май.

Поздрав към екипа на ПГРТО – Плевен, отправен от Детелина Петкова, секретар на Народно читалище „Съгласие-1907“, село Новачене

Нашите ученици рецитират стихове за празника:

Детелина Иванова – 10 а клас, специалност Кетъринг

Ивона Иванова – 10 а клас, специалност Кетъринг

Проект „Моята Азбука на знанието“

Емил Александров – 8б клас, професия Готвач

Мелиса Бачийска – 8б клас, професия Съдебен служител

Силвия Стефеняшка – 9б клас, професия Готвач

Comments are closed.