ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Националното ученическо състезание “ Млади изследователи“ – Пловдив

На 26 април 2024 година се проведе Национален ученически конкурс „Млади изследователи“ 2024 година в Университета по хранителни технологии град Пловдив, в който взеха участие четирима ученици от 11 клас на ПГРТО – Плевен, изучаващи професиите „Готвач“ и „Ресторантьор“.

Юлиян Петров представи своята разработка на тема „Нови храни и напитки, произведени от шеф Станимир Радичев през 2023 година“ в направление „ХРАНИ И НАПИТКИ“.
Яница Димитрова представи своята разработка на тема“ Наследство, традиции, храна в село Крушаре, област Сливен“ в същото направление.
Велизар Савов представи своята разработка на тема „Кулинарен туризъм в град Елена, област Велико Търново“ в направление:“ТУРИЗЪМ, ХОТЕЛИЕРСТВО, РЕСТОРАНТЬОРСТВО И КЕТЪРИНГ“.
Васил Славчев се представи с разработката „Прилагане на устойчиви модели за управление в хотел Туристически дом „Кайлъка“, град Плевен“, в същото направление.
Четиримата ученици презентираха и защитиха отлично своите разработки, за което получиха сертификати като бъдещи студенти в Университета по хранителни технологии в Пловдив.
На Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен беше връчена грамота за отлично представяне в Националния ученически конкурс“ Млади изследователи 2024″ на Университета по хранителни технологии град Пловдив.

Благодарим на учениците , които отлично защитиха своя труд, и им  пожелаваме успешна професионална реализация и да продължават да сбъдват своите мечти!

 

Comments are closed.