ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Национална седмица на четенето

Професионалната гимназия по ресторонтьорство, търговия и обслужване – Плевен  взе активно участие в Националната седмица на четенето / от 9 до 13 декември 2019 г. / с много и разнообразни дейности.

Ученици от 8., 9. и 10. клас се включиха в инициативата „Утринна приказка“ и посетиха детските градини „Щастливо детство“ и „Слънце“, където четоха на децата книжки с любими приказки, които после им подариха. От своя страна малчуганите поздравиха каките и батковците с песни, танци и с коледни пожелания върху ръчно изработени картички.

Ученици от същите класове посетиха РБ „Христо Смирненски“ – Плевен, за да получат абонаментни читателски карти. Най-нетърпеливите веднага си избраха книжки и се зачетоха в тях. Библиотечните работници представиха на гимназистите интересна презентация, посветена на 10 декември – Денят на Освобождението на град Плевен.

В творческата работилница „Сподели ми книга, сподели ми знание“ участваха ученици от 8-ми до 11-ти клас. Единадесетокласничката Ивайла Линкова прочете своето есе „За книгата“ и сподели кои са причините да обича четенето на книги и как писането на собствени текстове може да бъде една добра лечебна терапия за душата на тийнейджъра. Всеки от присъстващите  представи своя любима книга и в края на събитието много от заинтригуваните ученици си размениха любимите четива. Участниците в творческата работилница получиха грамоти.

 

Comments are closed.