ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Международен ден на готвача и Кулинарна панорама – Есен 2022

           От 17 до 20 октомври 2022 година в ПГРТО – Плевен се организира Кулинарна панорама – Есен 2022 година, в която се представят  ученици от 10а и 12б клас от професия „Готвач“.  Събитието е посветено на Международния ден на готвача 20 октомври.
На 17 октомври 2022 година в учебната кухня на база“Орион“ на професионалната десетокласниците стартираха своето участие, като демонстрираха приготвяне на разнообразни съставки на ястията с нови кулинарни и молекулярни техники. Най-активно участие взеха  Адриян Войков, Велизар Савов, Джорджо Ламбов, Кристиян Станев, Теодоси Георгиев и Юлиян Петров.
На 18 октомври 2022 година учениците от 12б клас, професия „Готвач“ се включиха в организираната Кулинарна панорама – Есен 2022 година с приготвяне на следните кулинарни изделия: Винен кебап от пилешко месо; Пилешка кавърма кебап; Плодова шарлота от вишни, бишкоти и желе; Желе от кисело мляко; Салата от зеле и моркови; Таратор; Супа от картофи; Супа от гъби; Топла баница от ръчно точени кори, яйца и сирене; Гъби с ориз; Задушено шпиковане свинско месо с гарнитура от карамелизиран лук и глазирани моркови и винен сос; Задушени пържоли с гарнитура топло мариновано червено цвекло, задушен грах с масло и пикантен сос; Щрудел с ябълки и крем „Каприз“ с шоколадов крем.
Най- активно участие в приготвянето на тази вкусна, полезна и красиво оформена храна взеха младите готвачи Силвия Стефеняшка, Любомир Ангелов, Даниел Височков, Невена Иванова, Кристиян Спиридонов и Трифон Атанасов.
На 19 октомври 2022 година предстои среща на учениците от 8а клас професия „Готвач“ с бивши възпитаници на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, които успешно са се реализирали като шеф готвачи и готвачи в ресторант „Балкан“ .
На 20 октомври 2022 година, учениците от 12 б клас имат срещи с професионални готвачи от ресторант „Будапеща“ и ресторант“Централ“, за да ги поздравят за професионалния им празник.

         В Кулинарна панорама – Есен 2022 година бяха обявени призове:
        НАЙ- ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ – Силвия Стефеняшка от 12б клас, професия „Готвач“;
        НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЕКИП ГОТВАЧИ – Велизар Савов и Теодоси Георгиев от 10а клас, професия „Готвач“.
Благодарим ви за положения труд и за старанието, бъдещи готвачи!!!
Кулинарна панорама – Есен 2022 година беше организирана и реализирана под ръководството на Татяна Михайлова – учител по практическо обучение.

Comments are closed.