ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

КУЛИНАРНО БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ “ ИСПАНСКА КУЛИНАРНА ФИЕСТА“ – ИНИЦИАТИВАТА “ ГОТВИМ С КАУЗА“

КУЛИНАРНО БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ “ ИСПАНСКА КУЛИНАРНА ФИЕСТА“, ПОСВЕТЕНО НА 60 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО РЕСТОРАНТЬОРСТВО, ТЪРГОВИЯ И ОБСЛУЖВАНЕ ГРАД ПЛЕВЕН СВЪРЗАНО С
ИНИЦИАТИВАТА “ ГОТВИМ С КАУЗА“ СЕ ПРОВЕДЕ НА 12 АПРИЛ 2024 ГОДИНА В УЧЕБНА БАЗА „ОРИОН“ ГРАД ПЛЕВЕН

Кулинарното благотворително събитие „Испанска кулинарна фиеста“ е в подкрепа на инициативата „ГОТВИМ С КАУЗА“ и свързано с проект „Аз обичам моето училище „. Кулинарното благотворително събитие е част от мероприятията, посветени на 60 години от създаването на ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО РЕСТОРАНТЬОРСТВО, ТЪРГОВИЯ И ОБСЛУЖВАНЕ – ПЛЕВЕН.

Събитието беше организирано и осъществено от учениците от 8., 9., 11. и 12. клас на професиите „Готвач“ и „Ресторантьор“.
Специален гост, водещ на кулинарното благотворително събитие и съмишленик на инициативата „ГОТВИМ С КАУЗА“  беше ШЕФ ГОТВАЧ ИВАЙЛО ПЕТКОВ от град София, който при откриването зареди с позитивна енергия и подкрепа положения труд на младите и ентусиазирани бъдещи готвачи и ресторантьори при подготовката на кулинарното събитие и приготвянето на на кулинарни изделия, приготвени по класически рецепти от испанската кухня.

Инициативата активно беше подкрепена с продукти и работа в реална работна среда от екипа на испанския ресторант „Ел Торо“ в град Плевен и пряко от управителя на ресторанта Румен Александров и шеф готвача Красимир Влахов.

Приготвените кулинарни асортименти от испанската кухня в реална работна среда бяха подредени на изложбена маса и представени от учениците от 9а клас Иисус Димитров, Лъчезар Кръстев, Николай Горанов, Валентин Начев и Теодор Георгиев с наставник шеф готвач Красимир Влахов .
Бяха представени и всички останали ученици от 8. и 9. клас от професиите „Готвач“ и „Ресторантьор“, които  взеха активно участие при подреждането на многофункционалната зала за кетъринг,при приготвянето и оформянето на следните кулинарни изделия:
1. Веган такоси с айсберг и черен боб;
2. Вегетариански такоси с топено сирене и зелена салца;
3. Рибни такоси;
4.Т акоси с шунка и сос;
5. Плодови такоси.

Освежаващите напитки  Безалкохолно мохито с лайм и Освежаващ коктейл с краставица, мента и лимон бяха приготвени от Иво Венков от 8. клас и поднесени от Георги Драганов от 9. клас.
Гостите, които уважиха кулинарното благотворително събитие, бяха посрещнати от Габриела Данаилова от 12а клас, като всеки един от тях подари лъжица при влизането си.
Обслужването на блок масите с приготвените и опаковани кулинарни изделия се осъществи с подкрепата на ученичките от 11а клас Елена Кръстева и Яница Димитрова.
Фотограф на събитието беше Яница Яранова от 11а клас.
За музикалното озвучаване и настроението на всички участници и гости се погрижи Блажо Костов от 12б клас.
Специални гости на мероприятието бяха ръководството на ПГРТО -Плевен, всички учители и непедагогически служители.
Учениците бяха поканили своите родители и близки.
Скъпи гостите псрещнахме и от Основно училище „Васил Левски“ град Плевен.
Набраната сума от инициативата беше обявена и предадена на директора на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване –  град Плевен  госпожа Невена Арабаджиева.
Благодарим на всички участници и гости на кулинарното благотворително събитие.
Специални благодарности на екипа на испанския ресторант „Ел Торо“ град Плевен и на съмишленика и водещ на събитието шеф Ивайло Петков.

Comments are closed.