ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Ден на народните будители в РИМ – Плевен

          Регионалният исторически музей гостоприемно разтвори врати за ученици и учители от ПГРТО – Плевен, които участваха в традиционното за гимназията ни честване на Деня на народните будители. В залата, посветена на голямата българска оперна певица Гена Димитрова, в навечерието на Първи ноември прозвучаха песни, стихове и слова на признателност към онези личности, които извисяват духа на нацията ни от времето на Възраждането до днес.

        Специален гост на събитието бе господин Любомир Дяковски – един от съвременните будители на България. В блиц интервю той разказа за творческия си път на оперен певец, основател на Плевенската опера и настоящ директор на Плевенската филхармония. С вълнение сподели с присъстващите на тържеството своите спомени за срещите и съвместната си работа с оперната прима Гена Димитрова.

     Директорът на училището госпожа Невена Арабаджиева връчи традиционния приз  „Ученик – достоен продължител на будителското дело“. Тази година за титлата бяха номинирани трима дванадесетокласници: Венелин Иванов, Регина Альошева и Христо Асенов. По решение на Педагогическия съвет на ПГРТО  те получиха грамота и стипендия заради отличен успех и активно  участие в училищни и извънучилищни мероприятия.

       Събитието завърши с връчването на почетна грамота за съвременно будителство на господин Любомир Дяковски и за институция будител на РИМ – Плевен, приета от госпожа Елвира Конова, ръководител на отдел Връзки с обществеността и медиите“.

        Екипът на професионалната гимназия благодари за дългогодишното партньорство на ръководството и служителите на РИМ – Плевен.

         Честит Празник на народните будители!

Comments are closed.