ПГРТО – Плевен

Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – град Плевен

Клас без цигарен дим – II

,,УСЕТИ АРОМАТА НА ЖИВОТА…БЕЗ НИКОТИН”

Учебна 2009 / 2010г.

  Министерството на здравеопазването инициира  конкурс „Проектът на нашия клас – живот без тютюн 2”. Конкурсът се провежда за поредна година по инициатива на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието, младежта и науката и кампанията на Европейската комисия „HELP – за живот без тютюн” и има за цел да популяризира непримиримостта към тютюнопушенето, като мотивира учениците от 1 до 12 клас да отхвърлят цигарите от живота си.
В първия етап на конкурса през 2009 г. от общо участвали 99 класа и паралелки бяха раздадени 9 предметни награди за най-оригинални видеоклипове против тютюнопушенето. През втората фаза на конкурса всички паралелки и класове, които приключиха успешно, получиха пакети с награди от кампанията на ЕК „HELP – за живот без тютюн”. Най-добрите проекти бяха оценени и класирани от експертна комисия.
Учениците бяха разделени в три възрастови групи – от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Съгласно регламента наградите във всяка категория са парични – 1 300 лв. за първо място, 900 лв. за второ и 500 лв. за трето място.
Имаше и две специални награди за изпълнени проекти. На церемонията стана ясно, че и двете специални награди идват в Плевен.
Големият приз от 3 700 лв. грабнаха учениците от 9Д, 10Б и 11В клас от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. Ръководители на проекта „Усети аромата на живота… без никотин” са Искра Цекова и Габриела Григорова.

Comments are closed.